Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Różowa surówka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode buraczki
1 pęczek
jabłka
2
sok z połowy cytryny
sól i cukier do smaku
mielony gożdzik
1
liście sałaty i koperek
do dekoracji
serek homogenizowany
125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa surówka

Buraczki starannie umyć, obrać pozostawiając kilka środkowych listeczków. Zetrzeć buraczki na grubej tarce, listki drobno pokroić i od razu skropić sokiem z cytryny. Dodać starte w ten sam sposób jabłka, wymieszać, doprawić solą cukrem, dodać goździk i wymieszać z twarożkiem.
Ułożyć w salaterce na liściach sałaty i posypać koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak