Różowa surówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode buraczki

    1 pęczek
  • jabłka

    2
  • sok z połowy cytryny

  • sól i cukier do smaku

  • mielony gożdzik

    1
  • liście sałaty i koperek

    do dekoracji
  • serek homogenizowany

    125 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki starannie umyć, obrać pozostawiając kilka środkowych listeczków. Zetrzeć buraczki na grubej tarce, listki drobno pokroić i od razu skropić sokiem z cytryny. Dodać starte w ten sam sposób jabłka, wymieszać, doprawić solą cukrem, dodać goździk i wymieszać z twarożkiem.
Ułożyć w salaterce na liściach sałaty i posypać koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat