Przepis i sposób przygotowania na: Różowa Panienka
2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wkładamy do piekanrika nagrzanego do 180 stopni. I pieczemy około 45 minut. Studzimy
3. Krem : Do garnka wlewamy 600 ml mleka , dodajemy cukier i zagotowujemy. Do pozostałych 100 ml mleka dodajemy budynie i mieszamy. Do gotującego się mleka dodajemy rozpuszczone budynie i gotujemy cały czas mieszając aż zgęstnieje. Studzimy
4. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie stopniowo dodajemy budyń.
5. Śmietanka: Do kubka dodajemy żelatynę i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Do śmietanki dodajemy cukier i ubijamy, gdy się ubije dodajemy cały czas miksując żelatynę.
6. Biszkopt przekrawamy na pół, i obie połówki nasączamy lekko wodą
7. Układanie ciasta : Biszkopt , wiśnie,krem budyniowy, biszkopt, , krem budyniowy, wiśnie, śmietanka. Ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki