Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozmarynowy pstrąg łososiowy na szpinakowej kołderce

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filety z pstrąga
szpinak mrożony
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 2 łyżki
masło
ser gruyere 1,5 łyżki

Do smaku

cukier trzcinowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Rozmaryn suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rozmarynowy pstrąg łososiowy na szpinakowej kołderce

Propozycja na delikatnego i aromatycznego pstrąga łososiowego, podawanego na szpinakowej kołderce z nutką francuskiego sera gruyere.

PRZYGOTOWANIE:

1. Na początku przygotowujemy szpinakową kołderkę:

Na rozgrzanym maśle rozpuszczamy kawałki mrożonego szpinaku i smażymy go około 5 minut do odpowiedniego odparowania wody. Następnie dodajemy dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 2 łyżki jogurtu naturalnego oraz przyprawy: rozmaryn, biały pieprz, gałkę muszkatołową i odrobinę cukru trzcinowego. Całość dusimy około 5 minut. Na sam koniec szpinak doprawiamy solą i mieszamy z 1,5 łyżki startego sera gruyere.

2. Filety z pstrąga łososiowego pozbawiamy skóry, kroimy na mniejsze porcje i oprószamy je solą morską i rozmarynem.

Tak przygotowane filety smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron przez około 2- 3 minuty.

Gotowego pstrąga układamy na szpinakowej kołderce. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.05.2015 16:27
Dzisiaj zrobię :)
norweska20 17.04.2015 00:04
rybka pierwsza klasa
Ola1young 05.04.2015 10:06
smaczna rybka :-)
cukiereczek 04.04.2015 07:58
fajna rybka
ilka01 03.04.2015 21:22
pychota :)
bertpvd 03.04.2015 13:17
pięknie podane
w mojej kuchni 03.04.2015 05:40
chętnie zjem takie danie
barbara11561 03.04.2015 00:54
bardzo smaczny ten pstrąg łososiowy -tez go lubię
Jadwiga/Jaga85 03.04.2015 00:33
Bardzo apetycznie!
Internetowa Kuchnia 03.04.2015 00:28
Super danie!
wwwiolka 02.04.2015 23:58
Bardzo fajny przepis.
marcia7 02.04.2015 23:58
cudowna ryba
Michał2 02.04.2015 23:56
same pyszności
jagoda5913 02.04.2015 21:49
Wypróbuję...
Konczi 02.04.2015 21:19
pyszna rybka
katerinaJ 02.04.2015 20:36
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak