Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z orzechową masą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dag
masło 1 kostka
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana 2 łyżki
masa
orzechy 20 dag
cukier puider 20 dag
białko 4 sztuki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z orzechową masą

Mąkę, masło, żółtka i śmietanę mieszamy, zagniatamy. Z ciasta formujemy małe kuleczki i wstawiamy je do lodówki na około 4 godziny. Białka ubijamy na sztywno z cukrami, dodajemy posiekane orzechy i delikatnie mieszamy. Kulki ciasta rozwałkowujemy , kroimy na dwie częsci, nakłądamy mase orzechową i zwijamy w rożek. Pieczemy na złoty koler w wys. temp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak