Rożki z filo z pastą łososiową.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto filo

    6 szt
  • masło

    10 dag
  • łosoś wędzony plastry

    5 dag
  • ser biały

    10 dag
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • koper świeży

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
Z ciasta filo
Krok 2 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
przyciąć paski dostosowane do foremek-rożków.
Krok 3 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
Każdy posmarować stopionym masłem,
Krok 4 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
foremki też.
Krok 5 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
Ciasto nawinąć lekko na foremki, przepędzlować masłem.
Krok 6 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
Piec w temp.200stop.około 10min,aż się ładnie zarumienią.
Krok 7 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
Płaty łososia
Krok 8 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
pokroić
Krok 9 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
dodać sok z cytryny
Krok 10 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
zmiksować
Krok 11 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
z jogurtem
Krok 12 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
z serkiem.
Krok 13 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
Wymieszać z koperkiem.
Krok 14 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
Pastą wypełnić upieczone, ostudzone rożki z filo
Krok 15 - Rożki z filo z pastą łososiową. foto
i smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 01.05.2014 20:08
czas zakupić ciasto
Rysia 30.04.2014 23:46
Piękne rożki i smaczne.
bazylka 30.04.2014 19:57
Wykwintna przystawka.
Gabi44 30.04.2014 17:43
Cudne i pyszne.
Wiktoria29 30.04.2014 09:50
świetna przekąską
brioszka 30.04.2014 09:42
moje smaki! :) takie przekąski są super!
2milutka 30.04.2014 08:05
Ale kusisz z rana!
wwwiolka 30.04.2014 07:19
Bardzo fajny przepis.
Magula 29.04.2014 23:25
Nie robiłam jeszcze nic z tego ciasta, muszę zakupić i sporóbować
migotka28 29.04.2014 22:32
jak to apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat