ROŻKI SEROWE Z CZEKOLADĄ I ŚLIWKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    250 g
  • mąka pszenna

    250 g
  • masło

    250 g
  • cukier

    4 łyzki
  • śliwki suszone

    1 garść
  • czekolada mleczna

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło siekamy z mąką i serem białym ( + cukrem – jeśli dodajemy ), zagniatamy gładkie ciasto, odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki.

Po tym czasie rozwałkowujemy na ok. 4 mm, wycinamy kwadraty i na każdy nakładamy po 2 suszone śliwki i kawałek czekolady.

Zaklejamy tworząc trójkąty, delikatnie nacinamy i po całości smarujemy odrobiną mleka.

Pieczemy ok. 25min/180C

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 31.03.2016 22:49
Fajny przepis !
ada.la 31.03.2016 21:54
wyglądają przepysznie
Barbara13 31.03.2016 20:18
cudne i ślinka sama płynie na ich widok
IKrakowianka 31.03.2016 19:35
uwielbiam takie słodkości
as28 31.03.2016 19:23
super deserek
Renata9 31.03.2016 18:38
Smaczne ciasteczka, też często takie robię.
MałaMi89 31.03.2016 17:30
Super, lubię takie deserki ;)
2milutka 31.03.2016 15:49
świetne na deser!
KORAL 31.03.2016 15:40
Pyszniutkie .....:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat