Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki serowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

margaryna 1 kostka
ser biały 25 dkg
sól szczypta
mąka 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

nadzienie

nutella

Lista składników

cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki serowe

Kroki postępowania

1
Z margaryny, mąki, ser, proszku do pieczenia i szczypty soli, zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i do lodówki na ok. 30 minut.
Krok 1 - Rożki serowe foto
2
Ciasto dzielimy na porcję, podsypując mąką rozwałkowujemy. Kroimy na trójkąty.
Krok 2 - Rożki serowe foto
3
Na każdym trójkącie ( przy szerszej części ) kładziemy trochę nadzienia. Może być nutella, dżem czy marmolada.
Krok 3 - Rożki serowe foto
4
Zwijamy od szerszej strony , tworząc rogaliki. Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 minut.
Wystudzone rogale posypujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - Rożki serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.09.2016 19:11
Dobre slodkosci
Beatris 16.08.2015 21:50
Smakowicie wyglądają:)
Aannkaa82 16.08.2015 20:17
bardzo apetyczne rogaliki :)
Benita 16.08.2015 19:53
Przepyszne
Zdzisław 16.08.2015 18:33
smaczne słodkości
Anna169Hosz 16.08.2015 18:14
Na pewno smaczne.
Habibi 16.08.2015 17:48
Moje ulubione ciasto do wszelkich rogalikow :)
Krzysztof15 16.08.2015 17:31
wygladaja apetycznie
zabcia117 16.08.2015 17:22
Pychotka :-)
Renata9 16.08.2015 17:06
Smaczne rożki, chętnie bym zjadła :-)
Megg 16.08.2015 16:51
pyszności :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak