Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rożki krucho-drożdżowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka krupczatka 300 gr
masło 150 gr
drożdże 50 gr
cukier puder 1/3 szkl
cukier waniliowy 1 opak
żółtko jajek 2 szt

farsz

jabłka

do posypania

cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: rożki krucho-drożdżowe

Kroki postępowania

1
żółtka wymieszać z drożdżami
Krok 1 - rożki krucho-drożdżowe foto
2
do mąki dodać cukry, zimne masło ,oraz żółtka z drożdżami
szybko wyrobić ciasto
Krok 2 - rożki krucho-drożdżowe foto
3
rozwałkować na cienki placek ,wykrawać kwadraty ,na róg kłaść pokrojone w plastry jabłka
Krok 3 - rożki krucho-drożdżowe foto
4
składać ,końce starannie zlepiać
Krok 4 - rożki krucho-drożdżowe foto
5
układać na blaszkę
końce zawinąć do środka
piec w temp.190 stopni 15 minut
Krok 5 - rożki krucho-drożdżowe foto
6
po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Krok 6 - rożki krucho-drożdżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.09.2014 16:22
bardzo apetyczne !!!
Kejti 30.09.2014 14:57
Zjawiskowe,poproszę kilka do kawki :-)
Adamorek 30.09.2014 12:57
najlepsze drugie śniadanie
ice cubes 30.09.2014 12:48
zjadło by się z chęcią :)
irenka 30.09.2014 11:46
pyszne słodkości
pestka 30.09.2014 11:22
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak