rożki krucho-drożdżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mąka krupczatka

    300 gr
  • masło

    150 gr
  • drożdże

    50 gr
  • cukier puder

    1/3 szkl
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • żółtko jajek

    2 szt

farsz

  • jabłka

do posypania

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - rożki krucho-drożdżowe foto
żółtka wymieszać z drożdżami
Krok 2 - rożki krucho-drożdżowe foto
do mąki dodać cukry, zimne masło ,oraz żółtka z drożdżami
szybko wyrobić ciasto
Krok 3 - rożki krucho-drożdżowe foto
rozwałkować na cienki placek ,wykrawać kwadraty ,na róg kłaść pokrojone w plastry jabłka
Krok 4 - rożki krucho-drożdżowe foto
składać ,końce starannie zlepiać
Krok 5 - rożki krucho-drożdżowe foto
układać na blaszkę
końce zawinąć do środka
piec w temp.190 stopni 15 minut
Krok 6 - rożki krucho-drożdżowe foto
po ostudzeniu posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 30.09.2014 16:22
bardzo apetyczne !!!
Kejti 30.09.2014 14:57
Zjawiskowe,poproszę kilka do kawki :-)
Adamorek 30.09.2014 12:57
najlepsze drugie śniadanie
ice cubes 30.09.2014 12:48
zjadło by się z chęcią :)
irenka 30.09.2014 11:46
pyszne słodkości
pestka 30.09.2014 11:22
smaczny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat