Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki budyniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 22 dkg
masło 12 dkg
cukier 8 dkg
budyń waniliowy

Porada

Ja mam specjalną blachę do takich rożków.

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki budyniowe

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki wymieszać.
Krok 1 - Rożki budyniowe foto
2
Zagnieść ciasto.Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Krok 2 - Rożki budyniowe foto
3
Z ciasta odrywać kawałki, wałkować cienko, formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć.Układać na blaszce posmarowanej masłem i oprószonej mąką i piec w temperaturze 180ºC przez około 12 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.
Krok 3 - Rożki budyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.09.2014 11:50
Znakomita slodkość.
wwwiolka 12.09.2014 10:36
Świetnie wyglądają.
dodi 12.09.2014 09:19
pyszności, mniam
Renataj 12.09.2014 09:05
Coś smacznego i innego zamiast tradycyjnych paluszków.
Anna169Hosz 12.09.2014 08:43
W sam raz do schrupania!
Futka 12.09.2014 08:35
Świetne te rożki :)
Magula 12.09.2014 08:06
Fajną masz blaszkę do tych rozków
Lidzia 12.09.2014 07:49
Fajniutkie.
pestka 12.09.2014 07:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak