Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewający rosół orientalny na gęsinie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z gęsi 300-350 g (pieczonej)
imbir 5-6 cm korzenia
ząbki czosnku 2 szt
olej sezamowy 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
przyprawy 1 łyżka 5 smaków
wrzątek 1,5 l
makaron 400 g udon
sałata lodowa 1/2 główki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający rosół orientalny na gęsinie

Mięso kroimy w paski.
Imbir i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy sos, mięso, pokrojone jarzyny (najlepiej w kostkę, wtedy szybciej się ugotują), przyprawę, chwilę smażymy i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec do zupy wrzucamy makaron i posiekaną sałatę (niezbyt cienko, bo nam się rozgotuje), gotujemy 5 min.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 19.11.2017 19:57
Bardzo pożywny i smaczny rosół.;)
SzczyptaChili 19.11.2017 07:56
Musi mieć ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak