Rozgrzewający rosół orientalny na gęsinie

Rozgrzewający rosół orientalny na gęsinie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z gęsi

    300-350 g (pieczonej)
  • imbir

    5-6 cm korzenia
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • olej sezamowy

    4 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1 kawałek
  • przyprawy

    1 łyżka 5 smaków
  • wrzątek

    1,5 l
  • makaron

    400 g udon
  • sałata lodowa

    1/2 główki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w paski.
Imbir i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy sos, mięso, pokrojone jarzyny (najlepiej w kostkę, wtedy szybciej się ugotują), przyprawę, chwilę smażymy i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec do zupy wrzucamy makaron i posiekaną sałatę (niezbyt cienko, bo nam się rozgotuje), gotujemy 5 min.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 19.11.2017 19:57
Bardzo pożywny i smaczny rosół.;)
SzczyptaChili 19.11.2017 07:56
Musi mieć ciekawy smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat