Rozgrzewający krem królowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • pietruszka

    2 sztuki
  • imbir świeży

    1 centymetr
  • oliwa

    1 łyżka
  • suszone pomidory

    3 sztuki
  • bazylia

  • sól, pieprz

  • woda

    0,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na oliwie. Marchew i pietruszkę pokroić w paseczki, dodać do cebuli, chwilkę podsmażyć. Warzywa zalać ok. 0.5 litra wody, gotować aż warzywa zmiękną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokroić w drobne paseczki pomidory i również dodać. Pod koniec gotowania zatrzeć do zupy imbir, doprawić pieprzem, solą i bazylią. Kiedy zupa jest gotowa blendujemy do uzyskania gładkiego kremu. Zupę podawać gorącą, najlepiej z grzankami.
Bon apetit!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
leonkot 28.12.2011 16:16
pięknie wygląda
leonkot 28.12.2011 16:16
pięknie wygląda
malcik111 15.12.2011 10:04
wow kusząca nazwa:)
aniapetr 06.11.2011 22:21
bardzo ciekawy przepis
Tika4444 12.05.2011 07:27
fajny przepis
eduszo 27.11.2010 15:32
W sam raz na zimne wieczory,warta polecenia.
pacpaw 22.11.2010 18:48
iście królewskie danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat