Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z czerwonej soczewicy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1,5 szklanki
ziemniaki 2 szt
marchewka 2 szt
cebula biała pol szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Kmin rzymski mielony Prymat pol lyzeczki
kolendra mielona pol lyzeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/4 lyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ziele angielskie 5 ziaren
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z czerwonej soczewicy

Cebule obrać, posiekać i podsmażyc na oleju, gdy cebula zacznie się rumienić, dodajemy przyprawy i chwilkę podsmażamy, aby miały intensywniejszy aromat. Następnie podlewamy woda. Soczewice wypłukać, i dodać do cebulki. Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy drobno i również dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy. Gdy zupa jest gotowa to wyciągamy liście laurowe i ziele angielskie. Miksujemy blenderem na gładki krem. Podajemy z prażonymi migdałami i grzanka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lozken 21.10.2016 19:34
Muszę wypróbować, uwielbiam zupy krem. :)
adelajda 18.10.2016 17:00
Pyszna zupka :)
molanka 18.10.2016 11:49
idealna na tę porę roku
Futka 18.10.2016 10:50
Smakowita i pożywna zupka :D Mniam
Edith85 18.10.2016 09:13
Bardzo lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak