Rozgrzewająca czerwona soczewica ze szpinakiem

Rozgrzewająca czerwona soczewica ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    1 szklanka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • garam masala

    1 łyżeczka
  • kurkuma mielona

    1/2 łyżeczki
  • kumin

    1/2 łyżeczki
  • olej

    2 łyżki
  • szpinak świeży lub mrożony

    3 garść
  • imbir starty

    2 łyżeczka
  • papryczka chili

    1/2 łyżeczki
  • ząbki czosnku

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Soczewicę płukam pod bieżącą wodą. Gotuję w osolonej wodzie (ok 15 minut).
W rondlu rozgrzewam na oleju przyprawy i szklę cebulę wraz z czosnkiem. Dodaję ugotowaną soczewicę i kilka garści szpinaku. Aby liście szybko się zblanszowały w gorącej soczewicy.
Wykładam na talerze. Jemy gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

28.11.2017 00:24
pychotka! uwielbiam wszystko co z soczewicy:)

SzczyptaChili

27.11.2017 17:16
Nigdy takiego połączenia nie jadłam , ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat