Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z sosem pesto

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 opakowanie
papryka czerwona 1 szt
bazylia świeża 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
orzeszki pini (prażone) 1/2 szklanki
parmezan starty 1 łyżka
orzechy włoskie 3 łyżki
oliwki zielone 1/2 opakowania
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z sosem pesto

Zaczynamy od zrobienia pesto. Bazylie myjemy i siekamy. do miski dajemy pokrojoną bazylię , orzeszki pini, ząbki czosnku i oliwę. Miksujemy wszystko. dodajemy parmezan i jeszcze raz miksujemy. Doprawiamy solą do smaku. Sałatę myjemy i osuszamy. Rozkładamy na talerzach. Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Oliwki odcedzamy z zalewy. Do sałaty dodajemy oliwki i paprykę. Polewamy sałatę pesto i ozdabiamy kawałkami orzechów włoskich.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 23.02.2014 13:33
szybka i smaczna
cukiereczek 21.02.2014 17:24
zdrowe,wyjątkowe
artur7 21.02.2014 16:45
ladnie podane
Joannasz3190 21.02.2014 15:21
Lubię takie :)
jasiek 21.02.2014 15:19
pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak