Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z serem pleśniowym i jajkiem sadzonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałata

roszponka 1 garść
pomidor 1/2 szt
ser pleśniowy kilka plastrów
słonecznik łuskany 2 łyżki
jajko 1 szt
sól
pieprz

Sos

ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
miód płynny 1 łyżeczka
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka

Porada

Do sałatki użyłam sera z zielonym pieprzem.

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z serem pleśniowym i jajkiem sadzonym

Sałatę umyć i osuszyć.
Sałatę położyć na talerzu. Ser pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć na sałacie. Pomidora pokroić w półplasterki i położyć na reszcie składników.
Rozgrzać patelnię i wsypać na nią słonecznik. Uprażyć na złoty kolor.
Posypać ziarnami sałtę.
W słoiczku wymiesząć dokładnie ocet, oliwę, miód i musztardę.
Na patelnię wbić jajko, posolić i popieprzyć, usmażyć sadzone.
Sałatę lekko posolić i polać przygotowanym sosem.
Na wierzch wyłożyc jajko sadzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.03.2016 15:31
świetny pomysł !!!!!
berys18 09.03.2016 11:53
smacznie i zdrowo
Łukasz15 08.03.2016 23:16
Super wygląda
Beatris 08.03.2016 19:52
Bardzo lubię takie lekkie sałatki z dodatkiem jajka sadzonego... Pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak