Roszponka z serem brie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek brie

    30 dkg
  • roszponka

    10 dkg
  • całe buraczki marynowane

    1 słoik
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • świeżo zmielony pieprz Prymat

  • winogrona

    2 (rodzynkowe)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki pokroić na ćwiartki, roszponkę umyć, osuszyć, rozłożyć na talerzu. Ułożyć na niej buraczki, winogrona oraz cebulę pokrojoną w piórka. Wszystko skrop octem, rozkrusz na to ser, pokrop oliwą, posyp pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat