Roszponka z carpaccio

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    1 garść
  • szynka carpaccio

    5 dag
  • mak

    1 łyzeczka
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy sos winegret z makiem .Mieszamy dobrze w słoiczku 3 lyżki oliwy z
1 lyzką soku z cytryny ,łyżeczką maku ,sola i pieprzem . Sos odstawiamy . Na półmisku układamy roszponkę dodajemy plasterki szynki carpaccio .Polewamy sosem .Podajemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwa643 04.04.2012 07:04
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat