Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z avocado i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 200 g
avocado 1 szt
pomidory 2 szt
ser sałatkowy 100 g
słonecznik łuskany 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 2 łyżeczki
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z avocado i pomidorem

Roszponkę myjemy i osuszamy, przekładamy do miski. Umyte pomidory kroimy w ćwiartki. Obrane avocado kroimy w plasterki. Ser kroimy w kostkę lub rozdrabniamy palcami. Układamy to wszystko na rukoli. Posypujemy uprażonymi ziarnami.

Oliwę z oliwek mieszamy z łyżeczką soku z cytryny i szczyptą cukru. Dodajemy szczyptę ziół do sałatek.

Polewamy sosem sałatkę i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak