Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosyjskie syrniczki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 400 gram
jajko 2
cukier 4 łyżki
sól 1 szczypta
mąka 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rosyjskie syrniczki

Jajka rozbij i dodaj do miski. Do jajek dodaj cukier,sól. Składniki roztrzep widelcem.Dodaj ser i dokładnie połącz składniki. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie,dodaj odrobinę mąki.
Stolnicę posyp mąką. Wyłóż ciasto,podziel ja na mniejszy kawałki i uformuj placuszki.
Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju,z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 28.09.2015 17:24
Bardzo apetyczne :)
Justi2401 28.09.2015 17:08
Bardzo je lubię :)
Monika-twin 28.09.2015 15:21
ALE MSUI BYC PYCHA.
IwonaKa 28.09.2015 13:26
tego jeszcze nie jadłam
Mniam 28.09.2015 12:56
Ojej, ale bym zjadła :) Już o nich zapomniałam.
Małgorzata92 28.09.2015 12:26
Prosty i szybki przepis na przekąskę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak