Rosyjski kulebiak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • mleko

    1/2 szklanka
  • drożdże

    2 dag
  • masło

    5 dag
  • jajko

    1
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować rozczyn z mleka, drożdży, cukru, żółtka jaja, mąki i soli. Do wyrobionego ciasta wlać masło. Pozostawić do wyrośnięcia. Posiekane, ugotowane jajka połączyć z szynką, serem, cebulą, koperkiem. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Na środek rozwałkowanego ciasta wyłożyć farsz i skleić brzegi. Kulebiak posypać makiem i piec 1 h w 190⁰C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat