Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołowe mięsko w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nogi z kurczaka 2 szt ugotowane
skrzydełka kurczaka 3 szt
papryka czerwona 1/4 szt
papryka zielona 1/4 szt
rosół ok 2 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-5 łyżeczki
przyprawa uniwersalna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołowe mięsko w galarecie

Paprykę umyć i drobno pokroić. Żelatynę rozmieszać w gorącym rosole (można zastąpić bulionem) dodać przygotowane papryki i odstawić.
Mięso obrać z kości i pokroić, oprószyć troszkę pieprzem. Wybrać część papryki z żelatyny i wymieszać z mięsem. Mięso przełożyć do opłukanego zimną wodą naczynia, wyrównać łyżką i zalać częścią przestudzonej żelatyny. Odstawić do lodówki by wszystko stężało.
Na zastudzone mięso z galaretką wylać resztę tężejącego rosołu z papryką. Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 18.04.2017 20:14
dziękuję bardzo:)
Aleksandra/Olcia 18.04.2017 18:06
apetycznie podane
Janina 18.04.2017 17:30
Fajna przystawka;))
agaK. 18.04.2017 17:03
Fajnie udekorowane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak