Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosołek na kurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3
marchew 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1
seler kawałek
natka pietruszki
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rosołek na kurze

Kroki postępowania

1
Udka kurczaka zalać zimną wodą i zagotować,gdy woda zacznie sie gotowac wrzucić obraną marchew seler i pietruszke i przyprawy
Krok 1 - rosołek na kurze foto
2
Na suchej patelni przyrumienic cebule wrzucic do wywaru ,gdy mięso będzie miękkie wyjąć je i pokroić na mniejsze kawałki ,wyjąc warzywa cebule wyrzucić a reszte pokroić w kostke
Krok 2 - rosołek na kurze foto
3
rozdrobnione mięso i warzywa wrzucić do rosółu doprawić do smaku ,podawać z makaronem i ozdobić natką pietruszki
Krok 3 - rosołek na kurze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 24.08.2012 07:38
najlepszy rosołek na drobiu:)
MagdaXXX 19.08.2012 10:07
klasyk
Sylwia26 02.08.2012 10:20
ale smakowicie wygląda :)
SmacznaPyza 26.07.2012 21:01
no to w końcu na kurze czy na kurczaku? to jednak różnica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak