Rosołek jeszcze inny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

  • pietruszka

    2
  • marchewka

    2
  • seler

  • cebula

  • kapusta włoska

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • pieprz mielony

  • liście laurowe Prymat

  • por

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • rosół z kury Kucharek

    2 kostki
  • sól

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wstawiamy mięso , gdy już zacznie się gotować to dodajemy wszystkie warzywa i 2 kostki , kapustę włoską 1 liść , cebulę spieczoną , i wszystkie składniki wyżej podane . Gotujemy długo aż nabierze smaku i aromatu i gdy wszystkie będzie miękkie. Pod koniec gotowania posypujemy świeżą natką pietruszki. Podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 27.09.2013 15:39
Bardzo dobry rosołek
babcia 21.04.2012 17:47
super rosołek
babcia 21.04.2012 17:47
super rosołek
Pacia 06.08.2011 11:49
uwielbiam rosołek
aginaa 18.01.2011 18:33
na pewno bardzo aromatyczny
pawel6 10.01.2011 18:49
musi być smaczny
RenataZ-et 10.01.2011 11:49
Pyszny niedzielny obiadek :)
agnieszka137 10.01.2011 11:31
ziele i liść,to faktycznie musi mieć inny smak
Szarrikka 10.01.2011 10:36
Super, aż nabrałam ochoty na porcję gorącego rosołku!
Margo1 10.01.2011 10:35
Jeszcze na konie zawsze gdy już nałożę to jeszcze na wierzch sypię pieprzem drobno mielonym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat