Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
podudzia z kurczaka zagrodowego
marchewka
pietruszka zielona
pietruszka korzeń
por
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek

Wstawiamy wodę i wrzucamy podudzia.Gotujemy. Następnie wrzucamy obraną marchewkę oraz korzeń pietruszki (może być w całości). Gotujemy. Wrzucamy natke i pora. Przyprawiamy. i jeszcze chwilę gotujemy - czym dłużej tym lepiej. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.02.2014 22:49
bardzo lubię rosół
Seba 14.02.2014 10:53
mój ulubiony
Zdzisław 16.12.2013 07:06
taki rosołek zawsze dobry
MarchiochaKucharzy 02.12.2013 11:24
mniam pycha!
Wacław 22.11.2013 08:03
smaczny rosołek
ben-ka 17.09.2013 11:45
moja ulubiona zupa.
caralajna 24.06.2013 09:07
robię podobnie, pyszna zupa
IwonaKa 31.05.2013 00:19
pycha rosołek,bardzo lubię z domowym makaronem
Róża1 17.05.2013 23:45
niedzielne pierwsze danie:-)
Bernadeta1 12.05.2013 00:53
smaczny niedzielny rosół
Halina14 30.04.2013 14:07
rosół proste i szybkie danie
kamyk 24.04.2013 09:39
rosół to najprostsza zupa na świecie i najlpesza
dodi 13.04.2013 13:25
Dodi gotuje w domu - a niby gdzie ma to robić? Wszystkie przepisy są wykonane własnoręcznie, no może czasami z pisaniem nie najlepiej wychodzi.
13.04.2013 10:46
Przepis podany BARDZO lakonicznie - nie jestem pewien, czy napewno ten rosół był ugotowany przez autora, bo wygląda na to, że "dodi" raczej nie gotuje w swoim domu!
miki47 12.04.2013 13:55
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak