Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół ze smalcem gęsi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarzyny

marchew 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 0.5 sztuki
por (biała część)
cebula 1 sztuka

wywar

udko z kurczaka 1 sztuka

przprawy

sól i pieprz
smalec z gęsi

Porada

Najlepiej smakuje gorący z dużą ilością pieprzu

Przepis i sposób przygotowania na: rosół ze smalcem gęsi

Warzywa obieramy i myjemy.
Kroimy na kawalki.
Gotujemy wywar warzywny z liściem laurowym oraz zielem angielskim

Cebule w całości opalamy
Po zagotowaniu wrzucamy udko z kurczaka oraz łyżkę smalcu z gęsi

Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem


marchew, pietruszkę oraz seler wyjmujemy i rozdrabniamy widelcem, nakladamy na makaron, po nalaniu zupy posypujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak