Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z ryżem i groszkiem (z kuchni włoskiej)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 1/2 litra
ryż 1 szklanka
cebula biała 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
mięta 1 łyżka/posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z ryżem i groszkiem (z kuchni włoskiej)

Sposób przygotowania:
Na maśle i oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, dodać ryż i gotować ok. 10 minut-stale mieszając. Następnie dodać groszek, zalać wrzącym rosołem i gotować ok. 25 minut na wolnym ogniu. Doprawić solą, pieprzem i miętą (można posypać startym serem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 12.07.2014 15:35
Jak dla mnie bardzo smacznie!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak