Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z połowy kury i wołowiny

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1/2
rostbef wołowy
włoszczyzna
cebula 1
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól
natka piertuszki świeża 1
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z połowy kury i wołowiny

Kurę i wołowinę umyć i włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą i gotować na minimalnym ogniu do miękkości. MA SIĘ TYLKO PYRLIĆ - TO WAŻNE, ŻEBY ROSÓŁ BYŁ KLAROWNY.

Na patelni (bez tłuszczu) przypalić pokrojoną w ćwiartki cebulę. Wyjąć mięso, wrzucić do garnka przypaloną cebulę, włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy. Ugotować do miękkości na minimalnym ogniu (nie może wrzeć!) Wyjąć cebulę, doprawić do smaku.

Podawać z ugotowanym makaronem i świeżo posiekaną natką pietruszki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.07.2013 10:41
zawsze robię z dodatkiem wołowiny
lawenda 12.05.2013 23:47
świetny przepis
Renata22 23.04.2013 21:31
Taki najlepszy! ;)
Zdzisław 31.03.2013 19:31
bardzo smaczne jedzenie
carmen 31.03.2013 18:21
rosół pierwsza klasa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak