Rosół z lina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Lin

    50 dkg
  • włoszczyzna

    25 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wywaru ugotowanego z rozmaitej włoszczyzny, dodać pieczoną cebulę, ze 2 grzybki, kilka ziaren pieprzu angielskiego. Zalewamy tym wcześniej osoloną rybę i dodajemy kawałek masła. Po ugotowaniu wyjmujemy delikatnie rybę do wygrzanego półmiska.Rosół przecedzamy i gotujemy do tego kluseczki francuskie

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 11.09.2011 13:14
o jej i to się da jeść
Barbara55 29.08.2011 15:36
o jej
kielcok1 22.06.2011 17:57
no nie wiem czy się odważę na degustacje
rakow2 09.03.2011 16:34
zrobić rosół z liny to by było coś
iwona332 15.11.2010 00:35
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat