rosół z kury po królewsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja drobiowa

    1 porcja
  • kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe)

    2
  • cebula

    2
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • sól

  • pieprz

  • marchew

    1 opakowanie
  • pietruszka

    1 opakowanie
  • por

    1 opakowanie
  • seler

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i oczyszczamy. Dodajemy do garnka z wodą razem z obraną i umytą jarzynką, pokrojoną i cebulą. Dodajemy sól, pieprz, kostki rosołowe, wegetę. Od chwili zagotowania gotujemy na wolnym ogniu ok. godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat