Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z kury

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 l
kurczak cwiartka 3 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
por 1/3 szt
nac selera 3 liść
lubczyk 3 liść
kostka rosołowa 1-2 szt
przyprawa do potraw 1,5 łyżki
makaron nitki 1 op
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziarnek

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z kury

wodę zagotować do wrzenia skręcić gaz na minimum i wrzucić mięsko, marchew, seler i pietruszkę w korzeniu pieprz i vegetę, gotować powolutku burzyny nie powinny się zrobić ale jak by się pokazały wyłowić, po ok 15 minutach gotowania dolać 1/2 szk.zimnej wody gotować ok 1 godziny kolejno dołożyć kostkę rosołowa, lubczyk, seler i por gotować kolejne 40-50 minut w miedzy czasie ugotować makaron i smacznego:) mięsko na drugi dzień można obrać obsmażyć z cebulką i do obiadku pychota

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 11.09.2012 09:55
rewelacyjny rosołek! :) jedna z moich ulubionych zup:)
Papryczka 16.08.2012 18:47
najlepsza zupa
RenataZ-et 10.08.2012 20:56
najlepszy!
kanu83 05.08.2012 12:18
pycha
Ziabela 02.08.2012 12:11
taka potrawa gości w każdą niedziele na polskich stołach;)
Agnieszka91 30.07.2012 12:24
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak