rosół z karpia z domowym makaronem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp dzwonka

    i głowy 2-3 kilo
  • włoszczyzna (bez kapusty)

    700 gram
  • sól do smaku

  • pieprz

  • makaron nitki

    swojski
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzwonki z karpia i pozostałości z filetowania, głowy, ogony i kręgosłupy zalać zimną wodą w dużym garnku. Gotować i szumować przez 30 minut. Do klarownego wywaru dodać włoszczyznę i długo gotować na małym gazie, aż wszystko zmięknie. Dzwonki z ryby delikatnie wydobyć łyżką cedzakową, a resztę przelać przez durszlak wyłożony gazą. Doprawić solą i pieprzem i podawać z makaronem swojskim oraz jakąś zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat