Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z gałeczkami serowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 litr
ser żółty 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
mąka 2 czupatę łyżki
jaja 2 szt.
zielenina 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z gałeczkami serowymi

Ser utrzeć na tarce o małych oczkach, wymieszać z bułką, mąką, jajami i zieleniną. Dodać do tego przyprawy, czyli sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie zagnieść, uformować następnie małe kuleczki.
Gotowe kulki gotować we wrzącym rosole, gdy wypłyną na wierzch, odstawić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak