Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po Maltańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 2 L
kurczaka 1 kg
cebuli 2-3 szt
masła 1 łyżka
natka pietruszki
sól
curry
Pieprz biały mielony Prymat
imbir
ryż 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po Maltańsku

Kurczaka umyć, zalać zimna wodą, posolić i ugotować ma małym ogniu pod przykryciem. Cebule obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć. Większą część cebuli dodać do kurczaka pod koniec gotowania. Pozostałą cebulę wymieszać z opłukanym ryżem i przyprawami, chwilę poddusić, ciągle mieszając. Potem zalać szklanka rosołu, przykryć. Naczynie z ryżem wstawić do większego naczynia z wrzącą woda i gotować na parze, aż ryz będzie miękki. Kurczaka wyjąć z rosołu, pokrajać na porcje, włożyć ponownie do rosołu razem z ryżem, podgrzać, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EnoBeno 07.03.2013 09:03
ciekawy
Zdzisław 06.03.2013 20:53
to taka nasza ryżowa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak