Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po kapitańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
woda 2 L
wątróbka drobiowa 10 dag
masło 2 łyżki
marchew
pietruszka
seler 1/4 szt
kapusta włoska 15 dag
kapary 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po kapitańsku

Mięso umyć, włożyć do zimnej wody, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Wątróbkę opłukać, usmażyć, zemleć, włożyć do rosołu pod koniec gotowania razem z oczyszczonymi i opłukanymi warzywami i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, rosół przecedzić, włożyć opłukane kapary, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Następnie przełożyć do wazy, dodać pokrajane w kostkę mięso i warzywa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak