Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po huzarsku z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krucha kość wołowa 30 dag
woda 2,5 L
kura lub kurczak 60 dag
marchew
seler 1/4 szt
pietruszka
cebula dymka ze szczypiorkiem 10 szt
masło 2 łyżki
pieczarki 8 szt
kapary 2 łyżki
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po huzarsku z cebulą

Kości umyć, porąbać, zalać zimna wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. W połowie gotowania dodać umyta kurę oraz oczyszczone i opłukane warzywa i ugotować do miękkości. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać na cząstki, podsmażyć na maśle razem z oczyszczonymi i opłukanymi i pokrajanymi w paseczki pieczarkami. Rosół przecedzić, połączyć z cebulą, pieczarkami, opłukanymi kaparami oraz posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Mięso wykorzystać do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak