Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po generalsku z żółtkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krucha kość wołowa 30 dag
woda 2,5 l
kura lub kurczak 50 dag
marchew
pietruszka
seler 1/4 szt
ryż 4 łyżki
masło 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
natka pietruszki
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po generalsku z żółtkami

Kości umyć, porąbać, zalać zimną wodą, posolić i ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać umyta kurę i oczyszczone i opłukane warzywa i ugotować do miękkości. Ryz opłukać , włożyć do wrzącej, osolonej wody, ugotować, odcedzić, przelać gorąca wodą, odsączyć, przelać gorąca wodą, odsączyć, zemleć razem z mięsem, utrzeć z masłem, żółtkami i posiekaną natką pietruszki, połączyć z rosołem, podgrzać, nie dopuszczając do wrzenia, doprawić do smaku i zaraz podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak