Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po generalsku z małżami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 L
wołowina 80 dag
marchew
pietruszka
seler korzeniowy
pieczarki 6-8 szt
małże 1 puszka mała
natka pietruszki
sól
pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po generalsku z małżami

Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone opłukane warzywa i ugotować do miękkości. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w plastry, włożyć do przecedzonego rosołu, gotowac okoó 5 minut. Następnie połączyć z małżami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z makaronem domowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak