Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowo wołowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
skrzydełka kurczaka 2 szt
podudzia z kurczaka 2 szt
żołądki drobiowe 150 g
wołowina 200 g
podgrzybki 1 kapelusz suszony
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
marchew 2 szt
kapusta włoska 1 kawałek
estragon 1 gałązka
natka pietruszki 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt
lubczyk świeży 1 gałązka
ząbek czosnku 1 szt
makaron
natka pietruszki 1 posiekana
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowo wołowy

Mięso myjemy, osuszamy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (mięso ma być przykryte), dodajemy sól (1 łyżka) i zagotowujemy.

Do wywaru mięsnego dodajemy obraną marchew, seler, podpalaną cebulę, podpalaną pietruszkę, kapelusz z podgrzybka, kapustę włoską, por, ząbek czosnku , zioła i gotujemy na wolnym ogniu przez 2-3 godziny. Wywar przecedzamy przez gazę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z ulubionym makaronem, marchewką i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 04.02.2017 23:19
Muszę kiedyś spróbować takiego, bo u nas rosół to zawsze drobiowy :)
ilka01 04.02.2017 18:54
uwielbiam :)
cukiereczek 04.02.2017 16:49
domowy,pyszny rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak