Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół "Chasseur"

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuropatwa 2 szt
woda 2 L
marchewka
pietruszka
seler 1/4 szt
pieczarki 8 szt
masło 2 łyżki
śmietana 18 proc 2/3 szkl
wino Porto 1 szkl
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół "Chasseur"

Oczyszczone kuropatwy umyć, przekrajać na pół, zalać zimną wodą, posolić, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć na maśle, dodać do kuropatw w połowie gotowania i ugotować do miękkości.
Następnie kuropatwy wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokrajać w paseczki, włożyć do rosołu, wlać wino, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak