Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół 'Aragon'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gołębie 2 szt
woda 2 L
marchew
pietruszka
seler 1/4 szt
szynka wędzona 15 dag
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół 'Aragon'

Oczyszczone gołębie umyć, przekrajać na pół, zalać zimną wodą, posolić, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki razem z szynką, podsmażyć na maśle, dodać do gołębi pod koniec gotowania i ugotować do miękkości. Gołębie wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokrajać w kostkę, dodać do rosołu razem z winem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z kluskami francuskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak