Rosół

Rosół

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • seler

    1 sztuka
  • por

  • kalarepa

  • bulion

    2 kostki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa pokroić, warzywa zalać 1,5 l zimnej wody i zagotować . Dodać kostki bulionowe i gotować ok 25 minut. Doprawić solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
evita0007 07.04.2011 14:40
lubię każdy rosołek ale z kalarepa jeszcze nie jadłam :)
kanu83 13.02.2011 21:26
podstawa w kuchni:)
IKrakowianka 04.02.2011 18:55
Pyszny i szybki przepis na rosół
magical66 21.01.2011 15:25
ciekawy przepis
Izabela28 10.01.2011 13:28
Fajny przepis:)
mirosława4 28.12.2010 20:48
pewnie dobry ale wolę z kurczaka lub kury
Pati8 17.12.2010 14:27
z kalarepa jeszce rosolu nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat