Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcja rosołowa
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cebula
por
sól
pieprz
lubczyk
marchewka
pietruszka
seler

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Rosół staram się robić zawsze mieszany-porcja z kaczki i z kury. Wołowego nie kupuję-nie na moją kieszeń :]
Wiem,że są różne wersje gotowania rosołu-jedni wrzucają na wrzątek porcje inni robią inaczej.
Ja nastawiam w zimnej wodzie od razu wszystkie składniki, ustawiam na kuchence najmniejszy z możliwych płomieni i zostawiam go na minimum 2 godziny-zależy jak duża porcja:) Około 30 pierwszych minut razem z pokrywką, a potem bez pokrywki, i rosół sobie spokojnie "dochodzi" :) a na rosole oczywiście robię różne zupy czy sosy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 12.05.2013 15:42
pyszny rosołek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak