Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym

Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,8 kg
  • mięso mielone indycze

    250 g
  • zupa

    pieczarkowa mrożonka 200 g
  • cebula

    1 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • boczek wędzony

    10 plastrów
  • olej

    do skropienia
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym

Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry około 1,5 cm. Rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni, dodajemy zupę pieczarkową. Podsmażamy aż zmiękną. W misce łączymy ze sobą mięso mielone, jajko, bułkę tartą, cebulę z zupą pieczarkową. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na rozbitym płacie schabu, zwijamy na kształt roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy majerankiem. Rolady obkładamy wędzonym boczkiem, skrapiamy olejem. Pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny w 180*C. Pod koniec możemy odkryć, żeby wierzch ładnie się zarumienił. Podajemy z ziemniaczkami z koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

kasienka23 25.05.2015 19:51
smaczne roladki!
tomek18 25.05.2015 16:16
pyszne mięsko
aginaa 25.05.2015 13:05
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat