Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 4 dag
mleko 1/2 szkl
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
andrut 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
olej do smażenia
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: roladki ziemniaczane

Ziemniaki ugotować z dodatkiem kurkumy i przetrzeć przez praskę. Wlać wrzące mleko ,dodać masło i utrzeć na pulchną masę, następnie przyprawić do smaku według upodobania.Dobrze ciepłe puree nakładać na andruty i zwijać powoli jak rolady. Położyć do lodówki aby się schłodziły. Po czym ucinać nożem porcje , moczyć z obydwu stron w jajku i panierować w bułce tartej.Smażyć na oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.01.2017 12:53
pomysłowe :)
adelajda 13.01.2017 11:48
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak