Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
szpinak 20 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
ser feta 70 g
suszone pomidory 4-5 szt
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Kroki postępowania

1
Piersi płuczemy i oczyszczamy. Osuszamy. Kroimy w cienkie plasterki i lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso dokładnie nacieramy solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą foto
2
Cebulę, czosnek i szpinak siekamy. Cebulę przesmażamy na oliwię. Dodajemy szpinak i czosnek. Na końcu dodajemy pokrojone suszone pomidory. Całość doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Dusimy do miękkości. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Do farszu dodajemy pokruszony ser i dokładnie mieszamy. Możemy doprawić do smaku.
Krok 2 - Roladki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą foto
3
Na plasterkach mięsa równomiernie i dość obficie rozsmarowujemy farsz. Ciasno zwijamy tworząc roladkę. Można spiąć wykałaczką.
Krok 3 - Roladki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą foto
4
Zwinięte roladki układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Wierch roladek skrapiamy oliwą. Zakładamy pokrywę i pieczemy ok 25 - 30 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę aby wierzch lekko się zarumienił.
Smacznego!
Krok 4 - Roladki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.05.2015 16:41
smaczne połączenie
olkaaa 17.05.2015 16:15
brzmi ciekawie
Bernadeta1 17.05.2015 16:11
takie mięsko to moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak