Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze szpinakiem pieczone

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 600 g
szpinak 400 g
biały ser 100 g
żółty ser 100 g
cebula 1
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
chili suszone
oliwa 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze szpinakiem pieczone

Mięso pokroić w grube plastry ok 2 cm. Rozbić młotkiem jak na schabowe.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę i czosnek. następnie dodać szpinak, jeśli był mrożony to powinien ocieknąć na durszlaku. Szpinak przysmażyć na patelni i odparować. Przestudzić, dodać ser biały i żółty, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na mięso nakładać spore porcje szpinaku i dokładnie zawijać, spiąć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. skropić oliwą i posypać przyprawami, piec ok 45 min w temp 220 st.


Podawać z ziemniakami i buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 07.02.2013 12:59
uwielbiam takie roladki! Jednak ja nigdy nie dodawałam twarogu - warto spróbować :)
Beata61 06.02.2013 15:18
apetyczne roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak