Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu z dzika duszone w sosie grzybowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majeranek
Czosnek suszony Prymat
sól
musztarda
mąka
ogórek kiszony 2-3 szt
papryka konserwowa 2-3 kawałki
kostka rosołowa 1 szt
grzyby suszone 1 garść
schab bez kości 500 g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu z dzika duszone w sosie grzybowym

Kroki postępowania

1
Schab z dzika kroimy w plastry i lekko rozbijamy.Oprószamy solą ,pieprzem,majerankiem,czosnkiem i rozgniecionymi ziarnami jałowca.Każdy plaster smarujemy musztardą ,kładziemy paseczek papryki i ogórka - zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką .
Namoczone wcześniej grzyby kroimy w kostkę.(wody z moczenia grzybów nie wylewamy)
Krok 1 - Roladki ze schabu z dzika duszone w sosie grzybowym foto
2
Roladki obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.Obsmażone przekładamy do rondelka,zalewamy je wodą w której moczyły się grzyby,wrzucamy posiekane grzybki i kostkę rosołową. Wszystko dusimy na wolnym ogniu ok pól godziny,pod koniec dodajemy śmietanę.
Krok 2 - Roladki ze schabu z dzika duszone w sosie grzybowym foto
3
Gotowe roladki podałam z kaszą gryczaną.
Krok 3 - Roladki ze schabu z dzika duszone w sosie grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.03.2014 12:06
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak