Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki ze schabu nadziewane żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3/4 kg.
żurawina suszona 10 dkg.
ser camembert 10 dkg
sól i pieprz do smaku
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: roladki ze schabu nadziewane żurawiną

Do naczynia wlać pół szklanki zimnej wody wsypać żurawinę i zagotować , odstawić na godzinę po tym czasie osączyć na sicie . Mięso opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na plastry ok. 1 cm. rozbić je tłuczkiem najlepiej przez folię aby nie pokaleczyć mięsa , po wierzchu oprószyć solą i pieprzem i nakładać po plasterku sera i odrobinie żurawiny . Następnie dosyć ściśle zwijać roladki . W naczyniu rozkłócić jajko a w drugie wsypać tartą bułkę na patelni rozgrzać olej , panierować roladki w jajku i tartej bułce a następnie smażyć na złoty kolor z każdej strony . Podawać z ulubioną surówką lub innym ulubionym dodatkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak