Roladki ze schabu

Roladki ze schabu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • ogórki kiszone

    4 szt
  • cebula

    2 szt.
  • kabasy wieprzowe

    2 szt
  • musztarda sarepska

    do posmarowania
  • sól do smaku

  • pieprz świeżo zmielony do smaku

  • smalec do smażenia

  • czosnek

    2 ząbki
  • bulion warzywny do zalania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić na plastry grubości ok. 1 cm, rozbić. Odsączone ogórki, i jedną cebulę pokroić w słupki. Kabanosy pokroić. Schab posmarować cienką warstwą musztardy (sarepska lub rosyjska, wedle uznania), oprószyć solą i pieprzem.
Układać na nim wąskie słupki cebuli, kawałek ogórka i kabanosa. Roladki zwinąć, spiąć lub obwiązać.
Roladki smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podsmażyć cebulę i czosnek, całość zalać bulionem. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat