Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z udek kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
marchewki 3 szt
ser feta 1 opak
jajko
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z udek kurczaka

Udka oczyść i usuń z nich kości, pozostawiając cienką warstwę mięsa przy skórze.Skórki z udek natrzyj przyprawami i wstaw do lodówki.
Kości obgotuj z marchewką , solą i pieprzem. Obierz z nich mięso i zmiel razem z jedną marchewką. Dodaj jajko oraz przyprawy i wyrób farsz na jednolitą masę. Pozostałe marchewki i ser fetę pokrój w kostkę, dodaje do mięsa i delikatnie wymieszaj. Na skórki z udek nałóż farsz i zwiń w roladkę , zepnij wykałaczkami.

Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w temperaturze 175 stopni. Delikatnie nakłuwamy skórę , żeby nie popękała.

Po wystudzeniu wyciągamy wykałaczki i kroimy w plastry.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 08.02.2014 12:10
muszą być pyszne te roladki
patryska76 08.02.2014 11:41
Smaczny obiadek ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak